Mezináboženský dialog - Starobylá křesťanská meditace

2. 5. 2008 12:56

 

 

Do Prahy přijedete začátkem příštího týdne Laurence Freeman OSB, ředitel Světového společenství křesťanské meditace. Tento milý host z Velké Británie bude mít nabitý a zajímavý program.

První Freemanova přednáška s meditací se bude konat v refektáři kostela sv. Tomáše na Malé Straně v pondělí 5. května od 19:00 hodin. V úterý 6. května od 19:00 hodin se zúčastní eucharistické bohoslužby v kostele Nejsvětějšího Salvátora u Karlova mostu a následně proběhne přednáška a dialog s prof. Tomášem Halíkem v sakristii kostela. Poslední přednáška s praxí meditace je na programu ve středa 7. května v 19.00 hodin v Pastoračním středisku na Praze 6 (vchod z druhé strany KTF, Kolejní ulice č. 4). Vstupné 50,- Kč.
 
Na poslední chvíli se do programu otce Freemana podařilo vtěstnat přednášku, která se uskuteční na Katolické teologické fakultě v úterý 6. května od 11:00 v posluchárně P1 a jako všechny vysokoškolské přednášky je veřejná. Tématem bude: Mezináboženský mnišský dialog - jeho teologické předpoklady. Na první pohled se zdá, že téma trochu vybočuje ze zbytku programu, nicméně iniciativa mnišských společenství napříč světovými náboženstvími o vzájemné poznávání se a porozumění, je postavena právě na vnitřní modlitbě.

 

Zobrazeno 1982×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona